Sicília Occidental. Volum 1. Palerm - Segesta - Agrigent.


Del 12/09/2024 al 19/09/2024
8 dies
per persona 1820 Queden places lliures
  • Del 12/09/2024
    al 19/09/2024
  • 8 dies
  • Avió
  • Arqueologia
  • Història
  • Regions d'Europa

  • Enric M. Català

Descripció

Sicília Occidental. Volum 1. Palerm - Segesta - Agrigent.

“En aquest últims mil.lenaris Sicília ha estat un centre de gravitació històrica en el Mediterrani central. Han passat per l’illa una llarga successió  de pobles diversos. Així és natural que Sicília siga una superposició  de cultures, una impressionant amuntegament de ruïnes. Aquest roc despullat i fort com l’acer està rodejat de les aigües més intensament blaves que el nostre mar presenta. La costa és un penya-segat gairebé seguit…. L’interior de l’illa ofereix un paisatge pobre i devastat, de color d’ala de mosca, trencat per barrancs profunds, que fa pensar en el paisatge d’Extremadura. L’alzina surera, que es dóna a Sicília, ajuda a la semblança… L’illa dibuixa un triangle, i per això els antics l’anomenaven Trinàcria.”  Josep Pla. Les illes.

Són tantes les meravelles que aquesta illa, la més gran del mediterrani, ofereix que hem decidit no es podia abarcar en un sol viatge. Fil-per-randa vos presenta en aquesta proposta l’occident Sicilià. Un viatge amb calma per assaborir tota l’essència d’aquesta part insular. Visitem ciutats i llocs que antigament per falta de temps no entraven als nostres programes: Tràpani,  Marsala, Selinunte, Sciacca etc. a més de poder sentir la vida de Palerm amb molta més tranquilitat.

Inclou

  • Vols internacionals
  • 2 Mitjes Pensions
  • Hotel i desdejuni
  • Guia FPR
  • Itinerari en Bus
  • Assegurança de viatge

Opcions

  • Habitació individual + 390 €
  • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1820 € + 95 € de taxes


Programació

12 setembre. Vol Barcelona-Palerm. Palerm.

Eixida a les 06.00h de Nuevo Centro (Expo Hotel) amb el nostre bus que ens portarà a l’aeroport de Barcelona. Vol directe a Palerm. En arribar a Sicília eixirem cap al nostre hotel en Palerm. Palerm és port fenici, grec, bizantí, Còrdova siciliana, capital reial normanda,teatre barroc, floritura "art noveau", botànic humà... Comencem el viatge fent des del nostre hotel un passeig per anar descobrint aquesta ciutat fantàstica, radical, vella i jove. Dos nits a Palerm. Sopar.

 

13 setembre. Palerm.

Tot el dia anirem amb un llarg passeig de nou visitant els principals monuments de la ciutat: La catedral normanda erigida a finals del segle XII amb la característica decoració geomètrica, San Giovanni degli Eremiti que va ser antiga mesquita amb les seues cinc cúpules, el palau dels normands residència de Roger II que amb ajuda de mestres musulmans convertí en palau de meravelles amb els espectaculars mosaics, els quatre cantons amb la figura del rei d'Espanya, la fontana pretòria etc. Aquest dia amb el nostre guia podrem vore tot el centre històric. Després temps lliure

 

14 setembre. Selinunte. Marsala.

Un dels majors centres arqueològics de Sicília és Selinunte. Va ser una de les principals ciutats gregues i un gran centre comercial de la Magna Grècia. Els temples que podrem vore tenen assignats lletres, ja que no sabem amb seguretat a quina o quines divinitats estaven associats. Després ens espera Marsala. El seu nom ve de "port d'Al·là o Alí", i podem trobar alguna impromptu àrab en el traçat dels carrers. Farem un passeig per la part vella de la ciutat on al voltant de la via XI de maig trobarem els edificis més interessants de la ciutat: El Duomo, la loggia del palau Senatorio,o San Pietro. En acabar anirem cap a Sciacca, on tindrem l'hotel dos nits. Sopar.

 

15 setembre. La Vall Dels Temples. Agrigent. Sciacca.

La vila que els grecs anomenaren Akragas no cessà d'engrandir el seu territori a expenses del poble indígena dels Sicans que acabà per ser sotmès. Sota el regnat del tirà Theró, aliat de Geló de Siracusa, s'aconseguí una victòria decisiva contra Cartago en el 480 aC. Començà l'extraordinari esplendor arquitectural que va vore néixer Agrigent, "la més bella de les viles dels mortals", segons el poeta grec Píndar. Visita a la zona arqueològica de la vall dels temples d’Agrigent, cal destacar-hi l’imponent Temple de la Concòrdia dels millors conservats.El temple de Juno precedit per un altarpels sacrificis, el temple de Júpiter olímpic, el Santuari de Demèter i Kore, etc. La ciutat vella d'Agrigent encara conserva en la part antiga un aire medieval amb la seua catedral fundada pels normands o l'església del Santo Spirito del segle XIII. Després tornarem a Sciacca on farem un passeig.

 

16 setembre. Segesta I Monreale. 

Eixirem de matí l'àrea arqueològica de Segesta. Visitarem el temple, un dels millors conservats i més notable exemple d'arquitectura dòrica. El peristil del temple és un dels més perfectes i millors conservats deixant la seua ombra regular en el solitari paisatge de l'interior de l'illa. Visitarem també el teatre en la mateixa àrea arqueològica. Després Monreale- el Mont Regalis- on l’any 1174 es començà la construcció d’una església i monestir benedictí. Aquest "Duomo" és una meravella artística amb els preciosos mosaics - més de 6000 metres quadrats- ique decoren la volta amb escenes de la bíblia i de la vida de Jesús. Després arribarem al nostre hotel a Palerm. Temps lliure. 

 

17 setembre. Cefalú-Bagheria-Palerm.

El matí eixirem cap a Bagheria per conèixer la "Vila Palagonia", magnífica i excèntrica vila que ja al segle XVIII va ser visitada per viatgers il·lustres,que la consideraren "el lloc més original que existix al món i famós a tota Europa". Després anirem a Cefalú, bella ciutat costanera on destacarem el duomo consagrat l'any 1131 d'estil normand. Després tornarem a Palerm i temps lliure.

 

18 setembre. Trapani-Erice.

Anomenada Drepano pels Sicanis i els Elimis, Trapani va adquirir gran importància en època àrab, normanda i aragonesa. Ciutat de disseny sinuós i elegant, d'arquitectura barroca i pedra clara. Farem un passeig per aquesta deliciosa ciutat marina per continuar l'excursió a l'alta Erice. Situada en visió panoràmica sobre l'occident de l'illa conserva el seu traçat medieval i és un dels llocs per la seua posició més visitats d'aquesta part de Sicília. Tindrem temps per poder passejar-la. Tornarem a Palermi temps lliure.

 

19 setembre. Palerm. Vol Palerm-Barcelona i trasllat a València.

Aquest últim dia tindrem temps per assaborir el matí la vida de la capital siciliana per a l'hora convinguda anar cap a l'aeroport i agafar el vol directe a Barcelona on ens espera el nostre bus que ens portarà a València. Arribada a València a les 22.00h aproximadament.

 

 PALERM  HOTEL PALAZZO LIBERTY 4*
 SCIACCA  LA PALOMA BLANCA 4*

 




Visitarem